У Києві можуть частково закрити на ремонт ще одну гілку метрополітену

Експертиза повинна підтвердити аварійний стан

У випадку підтвердження експертною оцінкою аварійного стану мосту Метро, у Києві може бути частково зупинено рух червоної гілки метрополітену для проведення ремонтних робіт.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив голова постійної комісії Київради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестиційної діяльності Андрій Вітренко.

Згідно з його висловлюваннями, протягом останніх двох років було відомо, що міст перебуває у стані, який можна охарактеризувати як досить виснажений. Але тільки цього року були виділені кошти з бюджету на проведення капітального ремонту чи будь-яких інших робіт з ремонту, пов'язаних з цією проблемою.

Два роки на це ніхто не звертав уваги, просто констатували такий факт. Якщо покаже експертиза, що міст Метро треба буде закривати, зараз виділені кошти на розробку проєктро-кошторисної документації, на створення відповідних пошукових робіт, – зазначив Вітренко.

Якщо експертиза підтвердить, що міст аварійно небезпечний, буде вимога закрити споруду, яка сполучає два береги.

Це, як на мене, апокаліптичний сценарій, тому що ми всі розуміємо, яке значення мають мости для міста Києва, що їх катастрофічно не вистачає. Це стратегічні об'єкти для пересування не лише громадян. У нас в країні воєнний стан, який пов'язаний з певними обмеженнями і необхідністю ресурсного забезпечення діяльності Сил оборони. Тому це страшна подія, яка може статися будь-якої миті, – наголосив посадовець Київради.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у комунальному підприємстві "Київський метрополітен" розповіли, коли планується збудувати підземку на Виноградар.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися