У метро Києва проведуть дуже важливі роботи на синій гілці: деталі

В українській столиці проведуть дуже важливі роботи на блакитній гілці київського метрополітену

В українській столиці проведуть дуже важливі роботи на синій гілці київського метрополітену — йдеться про обстеження тунелю між станціями "Деміївська" та "Либідська". Про це стало відомо з відповідного тендеру, опублікованого в системі державних закупівель Prozorro.

Відомо, що до комунального підприємства "Київський метрополітен" 18 грудня опублікувало договір на обстеження та визначення технічного стану перегінного тунелю метро між станціями "Деміївська" та "Либідська". Вартість послуг оцінили у 733,6 тисячі гривень. Термін виконання – до 1 березня 2024 року.

Розробку безпосередньо замовили у державного підприємства "Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій". Підписання договору без тендеру пояснили тим, що розрахунки потрібно провести у стислий термін, а їхня невідкладність обумовлена безпекою роботи транспорту.

За ці кошти держпідприємство "ДНДІБК" має: ознайомитися з об'єктом та наявною документацією; скласти дефектні відомості; визначити міцність та ступінь карбонізації бетону оправи та тунелю; визначити глибину корозії арматури; провести вібродинамічні дослідження оправи тунелів під час руху поїздів та без нього; надати рекомендації щодо зниження вібраційного впливу та подальшої експлуатації; виконати математичні розрахунки; оформити відповідний звіт щодо висновку.

До того ж, у жовтні цього року метрополітен замовив ТОВ "Укртехекспертиза" техобстеження мосту станції "Лівобережна" - за 180 тисяч гривень. А у 2022 році такі ж розрахунки замовляли для естакади міст-метро через Дніпро Сирецько-Печерської лінії та Святошинсько-Броварської лінії. Виконавцям ДП "Науково-дослідний інститут будівельного виробництва" та ТОВ "Компанія Промексперт" заплатили 2 мільйони гривень та 810 тисяч гривень відповідно.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися