У Києві чоловіку загрожує в'язниця через ухилення від призову

Чоловік також перетнув кордон України

Київські слідчі повідомили про підозру чоловіку за ухилення від призову на військову службу. Чоловік не прибув у визначений термін для проходження військової служби та виїхав за межі країни, незаконно перетнувши кордон України.

Про це повідомляє столична поліція. 

Поліція встановила, що у грудні 2022 року 39-річний чоловік із Луганської області пройшов медичний огляд у військовій комісії та був признаний здатним до військової служби. Також було встановлено, що у нього не було отриманої відстрочки від призову. Цей чоловік був зареєстрований військовим комісаріатом та отримав виклик на військові збори, але так і не з'явився у призовний пункт.

Працівниками поліції встановлено, що дана особа ухилилась від призову та незаконно перетнула кордон України. 

За цим фактом слідчим відділом Оболонського управління поліції  розпочато кримінальне провадження. Йому повідомлено про підозру. Санкція статті передбачає від трьох до п’яти років позбавлення волі.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Обухівському районі Київської області військкомат впроваджує новий підхід до мобілізації громадян. Окрім перевірки військового обліку, на блокпостах будуть здійснювати затримання порушників військових норм і видавати їм повістки.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися