Стало відомо, хто осквернив найбільшу ханукію у центрі Києва

Розпочато кримінальне провадження

Київські правоохоронці затримали чоловіка, який осквернив ханукію у центрі столиці. За вказаним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження.

Про це повідомляє столична поліція. 

Під час моніторингу соціальних мереж правоохоронні органи виявили відео, на якому чоловік на площі Майдан Незалежності негідно поводився з тимчасово встановленим монументом, призначеним для відзначення іудейського свята "Ханука".

Працівники поліції Шевченківського району, спільно з аналітиками кримінального аналізу, встановили та затримали порушника. Виявилось, що це житель області Київщина, народжений у 1988 році.

За даним фактом слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження - порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає  штраф від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

"Коментарі" писали, що під час святкування свята Хануки у центрі Києва був вчинений акт антисемітизму. Осквернили найбільшу Ханукію Європи.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ЫЫ

20 грудня 2023, 15:20

Выйди на улицу и крикни: "Украинцы пидоры" и всем похуй, крикни: "Жиды -твари" и тебе срок. Вот такая конченая страна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися