У Києві демонтують головний хрест на Софійському соборі: причина (Фото)

В українській столиці демонтують головний хрест на Софійському соборі – всього на ньому сім хрестів

В українській столиці демонтують головний хрест на Софійському соборі — лише на ньому сім хрестів. Про це стало відомо із офіційного коментаря, який дали у національному заповіднику "Софія Київська" журналістам видання ТСН.

За словами чиновників, на Софійському соборі розпочали монтаж п'яти хрестів, знятих для реставрації через їхній аварійний стан. Встановити хрести хочуть до кінця тижня. Після цього з головного собору демонтують центральний хрест.

На соборі лише сім хрестів — один центральний і шість навколо нього. Така кількість відповідає біблійним традиціям, адже Бог творив світ за сім днів.

Нині у заповіднику готуються до демонтажу головного хреста Софійського собору. Його хочуть зняти з бані перед Новим роком.

"27 грудня ми плануємо зняти для ремонту та реставрації центральний хрест Софійського собору. Це вже погоджено з усіма відповідними установами, отримано всі можливі та неможливі дозволи та благословення від церкви. Це буде дуже цікава робота, бо в архівних документах зазначалося, що під час реставрації У 1970-х роках головний хрест Софії був замінений на новий, але ця інформація не відповідає дійсності. , поки залишається загадкою. Хрест ми демонтуємо, проведемо реставраційну раду та розробимо програму її реставрації. Усі роботи з центрального хреста фінансуватимуться виключно коштом меценатів", - повідомили в "Софії Київській".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися