Київ вперше потрапив у топ-100 кращих міст світу, зайнявши 87 місце

Київ увійшов до топ-100 кращих міст світу. У міжнародному рейтингу компанії "Resonance" столиця України зайняла 87 місце, а в першу сотню Київ потрапив вперше, в минулому рейтингу він посідав 139 місце.


Про це свідчать дані на сайті bestcities.org, повідомляє "РБК-Україна".


Згідно з рейтингом, найкращими містами є Лондон, Нью-Йорк і Париж, які зайняли 1, 2 і 3 місця відповідно. Міста оцінювали за низкою критеріїв: безпека, якість інфраструктури, доступність транспорту, кількість установ культури, рівень розвитку бізнесу тощо.


За рік Київ піднявся на 52 сходинки і випередив Ганновер, Мінськ, Бухарест, Дюссельдорф, Манчестер і Глазго. Укладачі рейтингу вважають, що у столиці України є перспективи піднятися вище в наступному році.


"Архітектурно обдарований, доброзичливий і креативний, Київ - це спокійна європейська столиця на підйомі", - йдеться в тексті.


Нагадаємо, що в серпні 2020 року мер столиці Віталій Кличко пообіцяв за 5 років вивести Київ у сотню кращих міст світу і представив план, який дозволить реалізувати цю мету. Зокрема, мова йшла про розвиток транспортної системи, соціальної інфраструктури та реновації застарілих забудов.


"Тенденція така, що майбутнє - не за супердержавами або об'єднаннями країн, а за мегаполісами. Понад 4 мільярдів людей живуть сьогодні в великих мегаполісах і маленьких містах. Через 25 років в містах, за прогнозами, будуть жити вже 7 млрд людей. Мегаполіси стануть в авангарді розвитку. Вони будуть магнітами, що притягають найкращі таланти і найбільші ресурси", - сказав тоді Кличко.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися