У Києві представили монети, присвячені "Щедрику" (ФОТО)

Кожна з трьох монет, що входять до набору, виконана у формі дзвоника

У Києві було представлено особливий святковий комплект, який складається з трьох срібних пам'ятних монет під назвою "Щедрик — колядка дзвонів".

Про це повідомили у пресслужбі Нацбанку.

Набір "Щедрик — колядка дзвонів" продовжує серію "Українська спадщина" та присвячений одному з національних музичних символів України — колядці "Щедрик". У 1922 році Українська республіканська капела під проводом видатного диригента Олександра Кошиця виконала "Щедрик" у найпрестижнішому залі Нью-Йорка — Карнеґі-холі. Згодом з'явилася його англомовна версія — колядка Carol of the Bells в обробці американського композитора українського походження Пітера Вільговського, що стала однією з найпопулярніших різдвяних пісень у світі.

Уперше в історії української нумізматики були випущені монети у новій формі - вони не мають звичайного круглого вигляду, а нагадують дзвоник. Кожна з трьох монет у цьому наборі має номінал 10 гривень та зроблена із срібла 999 проби. Вони були ретельно прикрашені кольоровим друком, місцевим золотуванням та вставками цирконію, що додає щедрої оздобленості.

"Коментарі" писали, що "Київ Цифровий" представив ініціативу щодо віртуалізації музейних колекцій та культурно-історичної спадщини столиці.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися