Українцям потрібно підготуватися: вартість проїзду зростає у всіх містах країни

В українських містах ростуть ціни на проїзд в громадському транспорті. Відповідні рішення опубліковані на офіційних сайтах міських рад, повідомляє РБК-Україна.


За користування комунальним транспортом в декількох обласних центрах доведеться заплатити більше, ніж в столиці.


У Вінниці відсьогодні вартість проїзду в маршрутних таксі становитиме 10 гривень. Це на 2 гривні дорожче, ніж в київському комунальному транспорті.


21 травня Львівська міська рада встановила вартість однієї поїздки в електротранспорті та автобусах на рівні 10 гривень.


Також підвищили ціну на проїзд в автобусах та електротранспорті в Миколаєві. Найближчим часом анонсують підвищення тарифів в Полтаві та в інших містах.


Нагадаємо, раніше міські голови обласних центрів заявили про те, що муніципалітетам доведеться підвищувати ціни на проїзд, якщо уряд не погасить кілька мільярдну заборгованість за перевезення пільгових пасажирів з інших міст, яка існує з 2016 року. Громади щорічно витрачають мільярди гривень на забезпечення жителям гарантій, встановлених державою, говорилося в заяві.


Найбільша заборгованість - перед Києвом. Як зазначав мер міста Віталій Кличко, на компенсацію пільгового проїзду у 2021 році Києвом заплановано витратити 803,3 млн грн. У зв'язку з цим Київрада звернулася до уряду із закликом ліквідувати заборгованість за пільговий проїзд з метою недопущення підвищення тарифів на проїзд в громадському транспорті.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Станслав

1 червня 2021, 14:40

один день ВСЕМ ВЕЗДЕ не ездить на работу !!!! Зачешутся с*УКИ !!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися