Вночі "Укренерго" надало аварійну допомогу Польщі: яка ситуація зі світлом на Київщині

На Київщині був вибух

Через негоду на ранок 25 грудня знеструмлені 72 населені пункти в 4 областях. Через бойові дії та з інших причин без світла залишаються 406 населених пунктів. “Укренерго” надало аварійну допомогу польському оператору енергосистеми. Імпорт електроенергії здійснюється зі Словаччини, Польщі, Румунії та Молдови.

Про це зранку 25 грудня інформує пресслужба "Укренерго".

Через негоду без електропостачання майже 3 тисячі споживачів. Через самовільне відновлення газопостачання раніше відключеного об’єкту стався вибух у квартирі в Бучанському районі, про постраждалих не повідомляється. Споживача відключено від газопостачання.

Знеструмлені через негоду 72 населені пункти в Донецькій, Закарпатській, Київській, Харківській областях. Через технічні пошкодження є знеструмлені споживачі у Запорізькій області.

Через бойові дії та з інших причин без світла залишаються 406 населених пунктів. Через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Дніпропетровській, Донецькій, Харківській, Херсонській областях. В Донецькій області після обстрілів тривають роботи з відновлення електропостачання міста Торецьк.

В інших місцях аварійно-відновлювальні роботи проводяться в залежності від ситуації з безпекою та з дозволу військових.

Як повідомили в “Укренерго”, напередодні добовий максимум споживання був вдень, його показник був на 1% нижче, ніж у попередню неділю, 17 грудня. Попри зниження добового максимуму споживання через потепління та вихідні дні, загальний рівень споживання залишається високим.

Польська енергосистема вночі в святковий день мала надлишок електроенергії і запросила у країн-сусідів допомоги у її споживанні. Україна таким чином отримала додатковий обсяг електроенергії.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що 25 грудня у Києві на вулиці Матеюка, 4 сталось пошкодження водопровідної магістралі діаметром 300 мм


Джерело: https://t.me/Ukrenergo/2545


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися