У Київській області з'явиться неймовірний природний заповідник (Фото)

На території Київської області створили ландшафтний заказник місцевого значення "Денисенко яр" поблизу селища Ємчиха

На території Київської області створили ландшафтний заказник місцевого значення "Денисенко яр" поблизу селища Ємчиха. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Української природоохоронної групи на її ресурсах.

За словами екологів, у замовнику зустрічаються рідкісні види рослин і тварин. Зокрема місцеві червонокнижні представники флори ковили волосиста, ковила перчата і астрагал шерстистоквітковий; місцеві червонокнижні представники фауни вусач мускусний, стафілін волохатий, вусач земляний хрестоносець, бджола тесляр, сколія-гігант та совка розкішна.

Територія заказника також є місцем гніздування багатьох видів птахів. Створення заказника дозволить зберегти ландшафтний комплекс околиць села, захистити популяції рідкісних видів тварин та рослин, створити можливості для відпочинку для місцевих та туристів та не допустити погіршення природних степових біотопів.

Нагадаємо, що у Чорнобильській зоні відчуження на території Київської області показали неймовірне природне явище — йдеться про замерзлі тумани. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, яке було опубліковано прес-службою Чорнобильського заповідника на його ресурсах.

За словами екологів, ці красиві дрібнозернисті кристали - це замерзлі тумани, які замість звичних росяних крапель накривають крижаним блиском все навколо - гілки, траву, старе листя, ще не зірвані вітром павутиння.

І відразу пейзаж - зі звичного сумного пізньоосіннього - перетворюється на казковий і нереальний. Але навряд чи надовго. Навіть листопадне сонце може легко розтопити паморозову красу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися