У Києві можуть повністю закрити ще одну ділянку метро: у КМДА визнали

В українській столиці можуть повністю закрити ще одну ділянку київського метрополітену

В українській столиці можуть повністю закрити ще одну ділянку київського метрополітену — йдеться про перегін між станціями "Почайна" та "Тараса Шевченка". Про це повідомив директор департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації Руслан Кандібор в ефірі каналу "Київ 24".

За його словами, зараз фахівці розробляють проектну документацію для ремонтних робіт на перегоні. Він зазначив, що після цього стане відомо, чи тунель перекриватимуть повністю або частково.

Нагадаємо, що в українській столиці з 18 грудня кардинально змінюють систему оплати проїзду в київському метрополітені - починаються компенсації за вимушені пересадки на станції метро " Либідська". Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою комунального підприємства "Київпастранс".

За словами чиновників, з 18 грудня почне працювати система компенсації поїздок через вимушені пересадки на станції метро "Либідська". Проїзд коштуватиме не більше ніж 8 гривень. Місто компенсує проїзд у тимчасових маршрутах №№ 2-М, 60, 43-К та додаткові поїздки до метро на синій гілці.

Тож якщо скористатися автобусом 2-м із Теремків до Либідської, а потім доїхати до центру на метро – одна з двох витрачених поїздок повернеться на карту. Навіть за 2 чи 3 вимушені пересадки, все одно пасажир оплачує лише одну поїздку. Але час у дорозі не повинен перевищувати дві години, щоб компенсація спрацювала.

Компенсація діє для пластикової та цифрової карти та QR-квитків, створених з поїздок. Карту потрібно валідувати у наземному транспорті та метро під час кожної пересадки. Поїздки за вимушені пересадки повернуться на карту вже наступного дня.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися