У поліції Київської області зробили заяву про повістки на блокпостах: деталі

У поліції Київської області зробили важливу заяву про повістки на блокпостах у регіоні

У поліції Київської області зробили важливу заяву про повістки на блокпостах у регіоні — правоохоронці стверджують, що не отримували наказу видавати повістки. Про це стало відомо із офіційного повідомлення, яке опублікувала прес-служба поліції.

За словами правоохоронців, поліцейські Київщини на блок-постах не займаються цілеспрямованою перевіркою громадян для подальшої мобілізації, а виконують виключно поліцейські функції.

Вони забезпечують заходи безпеки шляхом посиленого контролю за пересуванням громадян, транспортних засобів, вантажів тощо. Поліція проводить пов'язані з мобілізацією заходи лише за зверненням ТЦК.

Нагадаємо, що на блокпостах на території Київської області працюватимуть військовослужбовці територіальних центрів комплектування (військкоматів). Про це стало відомо із коментаря, який дали в обласному військкоматі журналістам видання Української правди.

У ТЦК наголосили, що діють у рамках чинного законодавства та співпрацюють з поліцією.

Так, поліцейським та представникам комендатури поставили завдання виявляти людей, які вчинили порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію або порушили правила військового обліку.

Для цього працівники силових структур мали запровадити додаткові заходи на блокпостах, які розташовані на міжнародних автомобільних дорогах у межах Київської області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися