В Україні споживання електрики стрімко зростає: чи будуть відключення світла

В Укренерго закликали українців економити

У зв'язку зі зниженням температури та завершенням святкових днів в Україні, спостерігається значне збільшення використання електроенергії. Для забезпечення зростаючого попиту необхідно негайно запустити принаймні 6 енергоблоків.

Про це повідомляє НЕК Укренерго.

За даними компанії, 2 січня, добовий максимум споживання був ввечері. Його показник був на 13,8% вищим, ніж 26 грудня. Сьогодні, 3 січня, рівень споживання станом на 10:00 на 14% вищий за відповідний показник о 10:00 вчора, 2 січня.

Таке різке підвищення рівня споживання створює значне додаткове навантаження на енергосистему. Для покриття споживання, яке стрімко зростає, потрібно швидко ввести в роботу щонайменше 6 енергоблоків. Для електростанцій, які все ще відновлюються після масованих ракетних атак минулої зими, це дуже різке збільшення навантаження, яке може призвести до технологічних порушень, — йдеться у повідомленні.

В Укренерго закликали українців перенести використання енергоємних приладів з вечірніх годин максимального навантаження 16:00-19:00 на ніч або ранок.

Потужність високовольтних мереж "Укренерго" вистачає для задоволення поточного попиту на електроенергію. У Київському енерговузлі вже відновлено роботу устаткування, яке пошкодили під час масштабної ракетної атаки 2 січня. Постачання електроенергії у Києві та Київській області повністю відновлено для всіх споживачів, які були відключені під час цієї атаки.

"Коментарі" писали, що в українській столиці та на території Київської області 3 січня очікується серйозне погіршення погодних умов – синоптики дали прогноз на сьогодні.



Джерело: https://t.me/Ukrenergo/2560


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися