У Києві знесуть величезний завод: на його місці розпочнуть масштабне будівництво

В українській столиці планують знести завод "Більшовик" біля станції метро "Шулявська"

В українській столиці планують знести завод "Більшовик" біля станції метро "Шулявська" - на його місці збудують житлову та комерційну нерухомість. Про це стало відомо з коментарів, які дав забудовник Олексій Баранов в інтерв'ю виданню Liga.

За його словами, вже розроблено планування архітектурних будівель та є цікаві ідеї.

Презентація відбудеться у лютому чи навесні. Проект передбачає будівництво 400 000 квадратних метрів житлової нерухомості та 360 000 комерційної. Забудова переважно середньоповерхова, з великою площею та пішохідними вулицями.

Завод Більшовик у жовтні 2021 року був приватизований за 1,43 млрд грн, але вже у січні Печерський суд Києва заарештував усю нерухомість підприємства та його акції.

Ініціатором рішення стало Державне бюро розслідувань: там вважають, що завод продали надто дешево.

Головна цінність заводу – його територія, він займає 35 га біля Шулявського мосту у Києві. Саме столична земля приваблювала інвесторів. Переможцем конкурсу став консорціум – компанія UDP Андрія Іванова та Василя Хмельницького та A Development Олексія Баранова.

Покупці та Фонд держмайна звинувачення у заниженій ціні заперечували. Ціна в 1,43 млрд грн – ринкова, якщо врахувати велику кількість судових справ навколо заводу, арешт майна та 800 млн грн боргу. Якби ціна була занижена, покупців на аукціоні було б понад три.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Костянтинович

7 січня 2024, 08:41

На будівництво гроші є, а на дрони ЗСУ немає, геть з української землі Zелену окупацію

Андрій

7 січня 2024, 07:18

Кляті окупанти понабудовували тут заводів. Нас було 50 млн. і житла вистачало а тепер 20 і нема де жити? Дайош завод (танки, літаки, безпілотники, набої, снаряди, ракети...). Слава нації. Зрадників на палю.

Олексій

6 січня 2024, 21:55

А завод по вир-ві озброєння вони не планують ? "Все для перемоги" сказав Зеленський

Світлана

6 січня 2024, 19:15

Я киплю, ТВАРЮКИ де зброя ???? Житлові квартали для кого кацапів? Підарюги. Того мера за яйця підвісити треба....,.......

Сергій

6 січня 2024, 18:46

Кличко скільки тобі треба грошів щоб лопнуть? Ти продав завод Галактон. І що? Давай міську раду уберем. І построїти ТРЦ. Слабо? Бо ти не мер. В боксер

Стас

6 січня 2024, 17:05

Так чому ж ми не піднімаємось на мітинги, забастовки, а просто обливаємо один одного грязюкою в неті. Тим часом гинуть наші сини, чоловіки, брати. Ради чого?

Народ

6 січня 2024, 16:20

Кто вложил 1,4 млрд. Грн. в земельный участок, испугался, что Украина может сдать Киев как Кутузов москву. Шансы не большие, но зачем рисковать? Надо срочно завершить проект и получить прибыль. Сейчас мы станем свидетелями грандиозной стройки с круглосуточной 3-х сменной работой, без перерывов на воздушные тревоги. Без проектов и разрешений. Возможно, с угрозой для метро Шулявская.

Рулет

6 січня 2024, 14:51

Хуй вони ловили на війну, де заводи по виготовленню зброї, зелений утирок як ти збирраєся воювати -думаєш пів України загнати в окопи щоб врукопашну ваші статки прикривали?

Отец Тарасий

6 січня 2024, 13:46

Так вона идет? Зачем строить дома и тц если завтра русские танками заедут. Не победим мы Россию с ее 140 млн людей. Строить они надумали. Кому? Лучше снаряды делали и патроны что орду остановить...

Лия

6 січня 2024, 13:33

Когда приватизировали этот завод ,обещали,что не будут сносить!Растягивают последнее!У нас внутренние враги страшнее,чем внешние!

Анатолій

6 січня 2024, 11:38

Це підтверджує, що влада в Україні тимчасова,протягом терміну в 5 років за час незалежності займається лише програмою руйнування фабрик та заводів та ліквідацією робочих місць для населення. Хто її буде утримувати через 20 років, якщо українці працюватимуть за кордоном?

Софія

6 січня 2024, 10:56

Забудовнику вигідно будувати на місцях заводів, так як вже практично готові всі комунікації. Цей завод простоює вже дуже довго, відповідно десятками років його розтягували та банкротили. За весь час не чув ніяких програм створення промислового парку на місці заводу, який би притягнув інвесторів. Тому звинувачувати одного управителя безглуздо, від Кучминих команд до Зелених всі роками працювали на свій карман та карман окремих олігархів. То, що виросте чергове бетонне одоробло ніхто не сумнівається. То що пообіцяють парковку, дитсадок, та школу, а потім школа приватна, дитсадок приватний за 30 тис. в місяць, і 50 паркомісць на 5 сотень квартир, то нехай той хто купуватиме там квартиру і думає. І останнє: більш чим впевнений що буде масштабне будівництво і заллють бетонні сваї і привіт проблеми з метро і на Шулявці((((. Тим хто пише про відновлення оборонних заводів: Доцільно побудова лише підземних заводів з такими ракетними обстрілами, у разі якщо на Більшовику були підземні захищені цехи це має сенс в іншому випадку прильоту і обладнання яке коштує мільярди знищене. Тому перед тим як говорити чому не будують заводи оборонні більш детально вивчіть це питання або слухайте новини де вам розкажуть про все збили і обломки ракет на складські приміщення.

Олександр

6 січня 2024, 10:52

Парк не помішав

Андрей

6 січня 2024, 10:30

Людмила, зачем. Какие заводы? 30 лет идёт к тому что бы все разрушить, оставить людей с голой жопой и отдать страну под кого-то

Дмиро

6 січня 2024, 10:26

Ну так, навіщо нам заводи, потрібно "хати" та ТЦ будувати!) Нам же не потрібні робочі місця та заводи з виробництва зброї для захисту, не потрібна металургія та хімічна промисловість. Влада знищує країну....

Андрей

6 січня 2024, 10:21

Ігор, 100%

Андрей

6 січня 2024, 10:17

Zaza, езжай к себе в деревню и не будет злобудов и школы будут :))

Андрей

6 січня 2024, 10:15

Вот так. Вместо завода вырастут новостройки, либо какая-то херня. И не важно что нет рабочих мест. Хотя зачем нужны рабочие места если в том районе 90% в основном приезжие, и кроме торговли и общепита больше ни че в стане не нужно...

Zaza

6 січня 2024, 08:54

А може знести к йухам клячка,бо воно вже заїпало злобудовам,а де школи,дітсадки,полікліники ,лікарні,ліс злобудов

Олена

6 січня 2024, 08:02

Ви місце для розвязки автопроводу звільніть,назвали скільки побудують житла,ви назвіть яка ширина доріг буде,скільки садочків,шкіл ,велосипедних доріжок,піших доріжок,дитячих майданчиків,парк відпочинку і для вашого житла залишиться четверта частина оце повинна бути така забудова а не те що ви називаєте де не буде як і перднути по людські,Кличко ти жив у Німеччині,бачив як будують,там метро ніде не протікає,там про людей піклуються чи не так...

Микола

6 січня 2024, 07:46

Будувати потрібно оборонні підприємства в країні війна гинуть люди,бариги живуть за кордоном, України для них місце для збагачення і винні в цьому ми всі.

Світлана

6 січня 2024, 05:43

Можна було і не сумніватися, що стільки років його банкротити, а потім будівельна мафія його зцапала. Позорище. Розчарування у владі.

Павло

6 січня 2024, 03:10

Це що перший завод ? Червоний Екскаватор Станкобудівний Аверс А що творять за ФАНПЛИТ І т.д. по всій країні . Москалі скуповували і закривали виробництво . А наші не кращі ,немовби живуть останній день . НЕМАЄ в УКРАЇНІ ДЕРЖАВНИКА .

Ольга

6 січня 2024, 01:19

Краще б оборонне підприємство відкрили, а не трц. Вже надбудували на либідській!

Вася

6 січня 2024, 00:56

Нічого не змінилося в ці країні

Ігор

6 січня 2024, 00:55

Не буде тута нічого,ще трохи й не буде для кого! Он за буграми вже готуються воювати з орками,з25року,значить по плану нам ще рік і усё,Китайці короною не добили,то ракетами довалять,кінокомедія.

Олексій

6 січня 2024, 00:41

Віктор, наш мер нічого не може зробити "європейського", бо його мізки не здатні думати, а головне розуміти те, що потрібно киянам

Олексій

6 січня 2024, 00:38

Олексій, а що ти зробив, щоб такого не було??? Скиглити, що всі ху#ові можна вічно. Конкретно, що ти зробив, щоб влада не крала? І до речі, краде не влада , а конкретні люди

Олексій

6 січня 2024, 00:25

При всіх призидентах у нас те тільки і робили, що розвалювали заводи, школи , лікарні. Нинішній керманич не виняток. Роботи немає люди повтікали за кордон, а тих що остались заставляють голоми руками воювати, владу треба захищати, яка і дальше жиріє і грабить свій народ.

Ігор

6 січня 2024, 00:21

Інна, справа в тому що він якраз і виготовляв зброю, і в нього є можливості! Я працював там і знаю. Ви праві. І там було 35 цехів - столярка, електроцех, кузня і тд. Але проще знищити

Олена

5 січня 2024, 23:59

Треба заводи будувати, а не зносити. І не хто знає де, а там де вони були! Київ самий захищений, то і виробляти все для ЗСУ! Бо з такими інвесторами, вже скоро не буде кому там купувати житло і відпочивати в тих ТЦ. Країна повинна виробляти те, що їй потрібно! А не те, що вони хочуть! ВІЙНА!!! А мати такого сусіда, як кацапи, треба зброя, кулі, снаряди, і т. п. А ще потрібні люди які будуть це виробляти, яки вже живуть навколо і не потрібно їхати бог зна куди на роботу!

Андрій

5 січня 2024, 23:29

Не одне будівництво без клочка не проходить головний хапуга Києва

Віктор

5 січня 2024, 22:52

Де Київська громада. З вашого города наглі люди роблять спальний мішок. Настроят скворешіков,на собирають в них тьму людей яким не буде де працювати. Там де стоїть більшовик повинні бути підприємства, щоб у людей була робота і їм не потрібно було їздити по всьому городу на роботу, перевантажуючи Транспортну систему. Я рекомендую киевлянам защитити свій город. Підключіть до цього Мера, Він за те щоб у вас був європейський город.

Ольга

5 січня 2024, 21:52

З такими "будівництвами" ми обов'язково піднімемо економіку, щоправда, в карманах наших можновладців, як і останні 30 років...

Йа

5 січня 2024, 19:54

В першу чергу потрібно оте .буче ДБР розігнати.

Олександр

5 січня 2024, 18:54

Оті хто на даний час прихватив більшовик треба повісить на Хрещатику. Це вже сволота.таким методом їх треба находить і розстірювати. А строїти треба сволота заводи з виготовлення патронів який ви просрали вдонецьку І для дронів завод.А суки ніяк не їстеся. Забрати у вас всі гроші і на зсу. Слава Україні. Прийде ще час.

Народ

5 січня 2024, 18:26

Вот бы россия развалила хоть один военный завод. На его месте можно же столько построить того что можно выгодно продать! А они все вооружаются и вооружаются. Бестолочи.

Олена

5 січня 2024, 18:26

Краще відкрийте завод створіть робочі міч а не коробки строїте та

Світлана

5 січня 2024, 17:12

А до чого тут Кличко? Він що - продавав завод Більшовик? Приватизацією опікується Держава. Існує державний фонд.

Иван

5 січня 2024, 17:09

Який мер ви про кого? В Україні ще не було президента а про мерів нема слів,33 роки це країна злодюг і пройдисвітів,що ми маємо ВІЙНУ де вони ще більше грабують,вони її породили і зараз коли наші діти , замітьте наші не їхні стали на захист України, вони продовжують знищувати країну з середини,питання до військових: Коли Ви візьмете керівництво Держави в свої руки, це єдиний варіант нашої Перемоги...

Олександр.

5 січня 2024, 16:56

1.Війна в країні. 2. Пр.перемоги давно вже не проїзний а якщо його ще забудувати житловим комплексом такого розміру та то немає ніякої назви . Подивіться на теремки величезний мікрорайон вливається в центр двумя полосамт автодороги завжди пробки А державі напевно вже заводи ніякі не потрібні і людям тільки каву пити в торговому центрі потрібно.

Людмила

5 січня 2024, 16:09

Хто б сумнівався !!! А заводи по виготовленню зброї коли почнуть будувати ???

Олег

5 січня 2024, 15:45

Знов "великий" інвестор Василь "насос",сепарский "інвестор"! Скільки ці опзжесні "будівельники " вже розвалили заводів???

Інна

5 січня 2024, 15:30

А зброю що неможна виготовляти на ньому , от уже ...

Олена

5 січня 2024, 15:15

Невже зараз на часі щось починати будувати? Нема куди гроші подіть? Як не соромно!

Маргарита

5 січня 2024, 14:57

Ломати легко, був великий завод, стільки робочих місць... Шо в голові нашого мера, хто ним керує ???, такий лакомий шмат землі... У києві вже набудували житло, що тепер Метро розвалюється. Якби побудували для людей,що втратили житло, та хлопцям ЗСУ, то друга справа, а то знову для олігархів..., мабудь гарний відкат..., все тает 38млн$ ...А мер поспішає, бо не знає хто буде наступний...

Ярик

5 січня 2024, 14:56

Я подозреваю что его снова слили... Интересно кто... А кому надо жить на оживленной магистрали и на мосту...

Андрей

5 січня 2024, 14:51

Оху*єть! Оце "перемога"!!! Хана русні! Агов, клоун! Агов, шмигаль, д'Єрмак, і нші дЕФЕКТИВНІ менеджери, мер Віталька і інше лайно. Війна скінчилась, а чоиу тоді кріпаків гребуть??? Тобто у вас, уєб*анів, все чудово??? Вам, гнидам, заводи не потрібні, вам муйню потрібно будувати??? Агов, зсу! Ви за оце лайно там воюєте? А чим ви там воювати збираєтесь??? Квартирами від забудовника??? За кошти кріпаків та заходу??? Вам це для*ство не надоїло ще??? Клоун, хочу почути у вечірньому відосику, як кріпаки , у яких ти там якийсь "верховний" будуть виходити на кордони 1991року, озброєні ЖК. Розкажи нам. Боже, які кончені...

Анатолій

5 січня 2024, 14:40

І як завжди місця для будівництва з'їзду з проспекту перемоги у напрямку караваєвих дач не знайдеться. Кличко там же не їздить. При ремонті мосту не зробили, бо на шляху була приватна власність. Мали зносити цех який заважав прокладеню дороги. Така історія була при будівництві південного мосту, де не було побудовано з'їзд на столичне шоссе. Там гараж якогось чиновника стояв . Нічого в Україні не міняється

Кетрін

5 січня 2024, 14:29

Оружиє надо випускать а не випрашивать

Кетрін

5 січня 2024, 14:25

Правильно висотки забивать сваи а потом метро затопим ну так приблизительно как на либедской им же все равно депутатам мерии что случится у них все ивсе за поребриком господи гдеже совесть

Я

5 січня 2024, 14:10

Кличко все продаст пусть Путину позвонит те быстро снесут

Олена

5 січня 2024, 13:10

Поставити економіку на воєнні рейки неможливо,а нові висотки і комерційні споруди будувати є можливим? А для кого це хочуть будувати? Чи війна вже скінчилась? Українці гинуть кожен день,то може про це слід думати

Вася

5 січня 2024, 13:09

Всі дії, які проводяться з нашими промисловими підприємствами коригуються з країни-агресора, а виконавці замасковані під забудовників-подвійна вигода і підприємства зруйнувати і гроші в Росію пройдуть, бо всі "їхні" фірми зареєстровані десь в офшори, а хто кінцевий власник і так ясно.

Вася

5 січня 2024, 13:06

Ви гляньте, хто забудовники-всі якимось боком до партії регіонів.(Хмельницький знищив київський мозавод, львівський мотозавод, його колеги по партії знищили ЛАЗ, комуніст, ось хочуть знищити буревісник) Чому поважають Путіна, бо він у Москві за рік у спальному районі Медведково збудував завод, який робить бойові дрони. І по всій Росії відкривають військові виробництва. А на заводі більшовик, там де зараз Ультрамаркет робили ракети, рослин пушки. Його продукцію продавали навіть в США. Останній директор почав щось робити, налагодив виробничий цикл, так зробили все, щоб його прибрати і завалили завод. Скільки підприємств ВПК - комуніст, буревісник, арсенал, станкозавод(там стрілецьку зброю робили), радіозавод. От і зараз все відкривають технопарки де все олію і макарони будуть випускати. Мені здається, шо всі дії, які проводяться з нашими промисловими виробництва И коригуються з країни-агресора, а виконавці замасковані під забудовників.

Володя

5 січня 2024, 12:51

От того завода кроме коробки ни чего не осталось и его пора убрать с центра города одним развалины, те кто пишут негативно не знают его состояния ,этот завод уже давным давно перестал существовать

Пилат

5 січня 2024, 12:24

Та вже підірвіть всі заводи тай все. Все довалили. Зимбабве и то краще чим ми.

Пилат

5 січня 2024, 12:20

Нічого не збудувавши зносять.уроди. влада уродів

Анонім

5 січня 2024, 11:13

В країні війна а вони заводи зносять, правильно, так тримати! Ворог набагато ближче чим здається.

NikRu

5 січня 2024, 10:54

Кому ще не зрозуміло, що цією не українською владою країну чекає повний крах. Як там у " Братів Гадюкиних" наркомани на городі ріжуть маковіння. Ось і всі справи.

Анатолий

5 січня 2024, 08:37

Непотрібні нам заводи, краще все просити будемо.

KGB

5 січня 2024, 07:32

А відновити завод слабо?Та почати виробляти свою зброю нарешті,а не клянчити по світу з простягнутою рукою!

Вадим Суліковський

4 січня 2024, 15:22

Побудуйте там транспортну розв'язку між Берестейським проспектом і вулицею Вадима Гетьмана, бо для того, щоби з першої вулиці потрапити на другу, транспорт їде вулицями Гарматна і Олекси Тихого.

OBZ

4 січня 2024, 10:37

OBZ===organizacuia bor''bu so zlom///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Кулеба: З Трампом можна працювати, просто потрібно вміти.........ZNACHIT S PUTINUM TOSHE MOSHNO RABOTAT'' PROSTO NUSHNO UMET''........ESLI BU NE VSEUKRAINSKII GEROIZM TO NIKAKOE ORUSHUE BU NE POMOGLO SBERECH'' 85 PROTSENTOV UKRAINSKOI TERRITORII I GLAVNOE TO CHTO ZAPADNUE DEMOKRATU VIDIA TAKOI USPEX UKRAINTSEV PRODOLSHALI BU SNABSHAT'' VSY POBESDNUM ORUSHUEM VUDVORIV V 2023 GODU PUTINO=RASHUZM IZ UKRAINU........NO BAIDEN I TEM BOLEE TRAMP VMESTE S SHOL''TSEM I MAKRONOM PREDALI I OBMANULI UKRAINTSEV POZVOLIV PUTINU ZAKREPIT''SIA V UKRAINE SOZDAV UROVEN'' BESKONECHNOI =OKOPNOI VOINU= CHTO CHREZVUCHAINO NEVUGODNO UKRAINE RESURSNO NERAVNOI ROSSII.........POETOMU CHTOBU VSY NACHALI NASTUPAT'' ZAPADOM DOLSHNU PRAVIT'' BRIUSSEL''SKIE DEMOKRATU A NE PREDATELI BAIDEN SHOL''TS MAKRON KOTORUE NE PROTIV CHTOBU IX SMENILI ESHE BOL''SHUE PREDATELI===TRAMP VILDERS LE PEN =ADG= SARA VAGENKNEXT MERKELISTU SHREDERISTU VOSSOEDINIAIUSHIE FITSO ORBANA =PIS= =KONFEDDERATSUIU= NA SLOVATSKO=VENGERSKO=POL''SKOI GRANITSE S LIUBIMUM DUCHE PUTINUM...........ТУСК: РОСІЯ МОЖЕ АТАКУВАТИ ЄВРОПУ В НАСТУПНІ КІЛЬКА РОКІВ..........ETO LOGICHESKOE ZABLUSHDENIE===PUTIN NE BUDET ATAKOVAT'' SVOIX EVRO=PUTINO=RASHUSTOV I PUTIN SHASHDET PRIXODA K VLASTI TRAMPA I MARIN LE PEN SODROGAIUSHIX USTOI EVROSOIUZA===PERVOGO ROBKOGO SHAGA CHELOVECHESTVA PUTAIUSHEGOSIA OB''EDINIAT'' TSELUE STRANU NA DEMOKRATICHESKOI V ITOGE MONOPOLIARNOI BRIUSSEL''SKOI GUMANISTICHESKOI OSNOVE..........========NA VAS GOSPODIN TUSK I NA GOSPODINA BORRELLIA MOSHET NAPAST'' PUTIN NA DEMOKRATOV A NA EVRO=AMERIKANO PROPUTINSKIX SHAVOK PUILO FIURER NE NAPADET.........Україні необхідні далекобійні ракети — Боррель........GOSPODIN SHOZEP BORRELL''===ETO SIL''NUI LIDER NUSHDAIUSHIISIA V BRIUSSEL''SKOM USILENII UPRAVLENCHESKIX POLNOMOCHII===ESLI BU VSE BULI TAKIE LIDERU TO PUTINO=RASHUZM BUL BU POBESHDEN V UKRAINE I TERPIASHII KRAX V ROSSII PUTIN POLUCHIL BU V 2024=2025 GODAX =GUMANISTICHESKUIU REVOLIUTSUIU= OLITSETVORIAIUSHUIU STANOVLENIE NOVOI SVOBODNOI GUMANNOI BRIUSSEL''SKOI ROSSII...........=========UKRAINTSU===OPIRAITES'' NA BRIUSSEL'' NA EVROSOIUZ A TAKSHE NA LONDON TOCHNO POMOGUSHIE VAM ZASHITIT'' SEBIA I UKRAINU.........=========KURT VOLKER ENTONI BLINKEN LLOID OSTIN BORIS DSHONSON RISHU SUNAK===PUTINIZM OSHUDAET POLNUI KRAX.........

Валентин

4 січня 2024, 09:41

А почати шось виготовляти -- віина ж .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися