Стало відомо, чи відключатимуть світло в Києві за нових обстрілів: деталі

У національній енергетичній компанії "Укренерго" розповіли, чи варто очікувати відключення електроенергії в українській столиці у разі нових масованих ударів Росії або різкого похолодання

У національній енергетичній компанії "Укренерго" розповіли, чи варто очікувати відключення електроенергії в українській столиці у разі нових масованих ударів Росії чи різкого похолодання. Про це стало відомо із коментаря голови правління компанії Володимира Кудрицького.

За його словами, навіть якщо ворог скористається періодом похолодання для здійснення нових масованих атак, колапсу в енергосистемі не буде.

Саме такі періоди росіяни обирали перед своїми масованими атаками. Україна вже проходила це близько 20 разів.

"Це, звичайно, створить нам додаткові проблеми. Але я впевнений, що це буде питання тривалості можливих перерв в енергопостачанні через пошкодження будь-яких об'єктів, проте колапсу в енергосистемі не станеться. Ворог цього не досягне", - заявив Кудрицький.

Він додав, що низькі температури повітря завжди є випробуванням для будь-якої енергетичної системи. Однак цей період можна пройти без вимкнень.

Для цього потрібно виконати дві умови: залучити до роботи всі енергоблоки електростанцій, які знаходяться у поточних ремонтах та в повному обсязі використати 1700 МВт технічної можливості імпорту.

Усіх громадян закликають дбайливо споживати електроенергію в ранкові та вечірні години, коли вона використовується у найбільших обсягах.

Джерело: https://t.me/Ukrenergo/2562


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися