У Чорнобилі побачили рідкісну міні сову

Розмір не заважає птаху успішно полювати

У Чорнобильському заповіднику помітили рідкісного сичика-горобця – найменшу сову фауни України: довжина тіла якихось 15-17 см з пір’ям, а вага і зовсім смішна – 50-77 грамів.

Про це повідомили на сторінці заповідника. 

Розмір не заважає птаху успішно полювати на дрібних гризунів і не менш дрібних птахів. На заповідній території відомо про 39 місць перебування сичика. Загальна чисельність цієї мініатюрної сови  може сягати 50-60 пар.

Що відомо про птаха 

Оселяється в стиглих листяних та мішаних лісах біля галявин, перелогів та луків. Сичик є осілим, але в зимовий час деякі дорослі й більша частина молодих птахів відкочовують на південь. На відміну від багатьох видів сов, полює зранку до вечірніх сутінок. Харчується дрібними тваринами – мишеподібними гризунами та дрібними птахами.

Якщо сичик виявляє себе вдень голосом чи візуально, його починають переслідувати зграї пташок, які голосно кричать. Тому ця сова полює із засідок, передчасно ховаючись від стороннього ока.

"Коментарі" писали, що у Чорнобильському заповіднику фотопастка помітила зайця-русака, який прибіг сховатись у покинутому житлі




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися