У Києві спостерігається серйозний спалах хвороб: що потрібно знати мешканцям

В українській столиці спостерігається спалах серйозних хвороб — йдеться про грип та коронавірус

В українській столиці спостерігається спалах серйозних хвороб — йдеться про грип та коронавірус. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської міської військової адміністрації на її ресурсах у соціальних мережах.

За словами чиновників, за перший тиждень цього року в Києві було зареєстровано понад 10 тисяч нових випадків захворювання на грип та ГРВІ, у тому числі COVID-19. 50% із них – діти.

Внаслідок хвороби десять дорослих померли у лікарнях. А взагалі по Україні за останні 3 місяці на ГРВІ, грип та COVID-19 перехворіло 1,9 млн осіб.

Київська військова адміністрація просить усіх киян дотримуватись рекомендацій Міністерства Охорони здоров'я України та Всесвітньої організації охорони здоров'я – будь ласка, дотримуйтесь маскового режиму та вакцинуйте.

Найголовнішим захистом проти COVID-19 є курс із трьох щеплень. 2024 року щеплення проти коронавірусу залишаються безоплатними для кожного українця.

Вакцинуватися можна через запис свого сімейного лікаря або в пункті щеплень в медустановах.

Інформацію про найближчі пункти вакцинації, їх адреси та графік роботи можна знайти на сайті МОЗ (або зателефонувавши в контакт-центр МОЗ за номером 0 800 602019).

Джерело: https://t.me/VA_Kyiv/4160


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися