У контактному зоопарку у Києві тримають тварин в жахливих умовах

Зоозахисники розповіли про ситуацію та звернулися до поліції

У Києві благодійна організація UAnimals, яка опікується порятунком диких тварин, подала заяву до поліції на контактний зоопарк "Звірополіс". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію зоозахисників.

Відвідувачі контактного зоопарку "Звірополіс" у Києві розповіли, що мавпи не мають доступу до води та живуть у скляному боксі серед декорацій. Ці тварини також не мають доступу до природного середовища. Довкола них тільки штучні канати та суха деревина. Окрім цього, люди постійно фотографують тварин зі спалахами, а мавпи не можуть від них сховатись.

Благодійна організація UAnimals подала заяву до поліції з вимогами перевірити умови утримання екзотичних тварин у контактному зоопарку "Звірополіс" та законність їх придбання.

"Якщо правоохоронці виявлять порушення правил утримання екзотичних тварин чи ознаки жорстокого поводження з твариною, за законом винних мають притягнути до адміністративної відповідальності та оштрафують на суму від 51 до 850 гривень", — зазначили в UAnimals.

Зоозахисники наголосили, що диким тваринам не місце у контактних зоопарках. Там вони повільно помирають від жахливих умов утримання та від неволі.

Нагадаємо, на Оболоні лебеді та качки опинилися у небезпеці на заледенілих водоймах. Подробиці про вирішення ситуації та порятунок диких птахів на затоці "Собаче гирло" — за посиланням.

Дивіться відео, як під Києвом чоловік врятував з крижаної водойми собаку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися