Метеоритний дощ і затемнення у Києві в 2020 році

У 2020 році в українців буде нагода 4 рази спостерігати за Супермісяцем

У Головній астрономічній обсерваторії НАН України розповіли, що в Україні цього року можна буде спостерігати за Супермісяцем, драконідами і леонідами, а також за іншими видовищними астрономічними явищами.

На поданому тут плакаті наведено інформацію про астрономічні явища, які можна спостерігати в Україні у 2020 році, – написав вчений-астроном, популяризатор астрономії, завідувач лабораторії методологічного та інформаційного забезпечення освіти і науки (астрономічної) Науково-навчального центру Головної астрономічної обсерваторії НАН України та Київського національного університету імені Тараса Шевченка Іван Крячко.

picture

У 2020 році в українців буде нагода 4 рази спостерігати за Супермісяцем. Це астрономічне явище, яке відбувається при збігу повного місяця або молодика з перигеєм – моментом найбільшого зближення Місяця і Землі. Завдяки цьому явищу із Землі можна бачити більший розмір місячного диска, ніж завжди.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", музеї Києва можна буде відвідати безкоштовно. Перед відвідуванням музеїв необхідно уточнити умови, оскільки деякі установи культури пускають безкоштовно тільки певні категорії громадян (учнів, студентів, пенсіонерів) або за окремим графіком.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися