У Києві впроваджують революційне нововведення: які будуть технології

В українській столиці впроваджують революційне нововведення — йдеться про запуск єдиної системи відеоспостереження

В українській столиці впроваджують революційне нововведення — йдеться про запуск єдиної системи відеоспостереження, яка складатиметься із тисяч камер у метрополітені та навчальних закладах. Про це стало відомо із офіційного повідомлення прес-служби міністерства внутрішніх справ.

За словами правоохоронців , до єдиної системи відеоспостереження підключать камери відеоспостереження, які сьогодні знаходяться на автошляхах державного значення, в місцях великого скупчення людей, а також камери, які підключені до муніципальних систем "Безпечне місто".

У майбутньому до платформи підключать камери, які будуть у навчальних закладах.

Якщо говорити про автошляхи державного значення, то, як ви знаєте, сьогодні використовуються камери для фіксації перевищення швидкості, проїзду на червоне світло та смугою громадського транспорту. Кількість таких камер збільшуватиметься залежно від того, якою буде ситуація на дорогах і в тих місцях, де концентрація ДТП велика.

Наразі у столиці на 1 тисячу населення встановлено 2 камери відеоспостереження. У Римі, наприклад, цей показник – 4 камери на 1 тис. населення, у Берліні – 8, а Лондоні – 13.

МВС працює над збільшенням камер автофіксації порушень правил дорожнього руху, встановлених на автошляхах державного значення. В даний час функціонують 244 комплекси автофіксації. До кінця березня 2024 року кількість камер збільшать на 50 одиниць.

У Верховній Раді перебуває на розгляді законопроект про Єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки, який визначатиме порядок встановлення камер відеоспостереження. Крім того, буде передбачено відповідальність за розповсюдження інформації з камер відеоспостереження.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися