Проїзд у метро Києва хочуть підвищити у кілька разів: подробиці

В українській столиці у кілька разів хочуть підвищити вартість проїзду у київському метрополітені

В українській столиці в кілька разів хочуть підвищити вартість проїзду в київському метрополітені — 2024 року собівартість разової поїздки становитиме 30 гривень із особи. Про це стало відомо із коментаря директора комунального підприємства "Київський метрополітен" Віктора Брагінського в інтерв'ю виданню Лівий берег.

За його словами, на опитування тарифу – це не компетенція Київського метрополітену.

"Ми не підвищуємо тариф, але щорічно представляємо дані до Департаменту економіки про собівартість перевезення пасажирів та економічно обґрунтований тариф", — сказав чиновник.

Він зазначив , що тариф востаннє підвищували у 2018 році.

"Я вже наводив приклад, що у 2018 у нас були витрати на електроенергію 466 млн, хоча ми перше комунальне підприємство, яке працює безпосередньо з енергоринком, купує електроенергію за державним тарифом, тобто за мінімальними цінами, без посередників. У 2024 році ми маємо сплатити 1,6 млрд. Тому обґрунтований тариф сьогодні – понад 30 грн", - заявив Брагінський.

Начальник КП підкреслив, що міська влада обіцяла, що під час війни ніхто не збільшуватиме тариф.

"Наскільки бюджет міста дозволить собі фінансувати транспортні підприємства (це не тільки метрополітен, а й Київпастранс) настільки зможуть", - резюмував він.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Віктор

18 січня 2024, 11:51

Якби в тому ж метрополітені в першу чергу розібрались з рекламою, то і тарифи мабуть не треба було б підвищувати. А так з реклами...в кишень... а тарифи підняти..

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися