У метро Києва назвали терміни відкриття синьої гілки метро: подробиці

У комунальному підприємстві "Київський метрополітен" назвали терміни відкриття синьої гілки підземки на ділянці між станціями "Теремки" та "Либідська"

У комунальному підприємстві "Київський метрополітен" назвали терміни відкриття синьої гілки підземки на ділянці між станціями "Теремки" та "Либідська". Про це стало відомо із коментаря, який дав начальник КП Віктор Брагінський в інтерв'ю виданню Лівий берег.

За його словами, тунель між станціями "Либідська" та "Деміївська" відремонтують за півроку, такі прогнози дають будівельники. І поточна проблема, яка сталася на ділянці, полягає в неправильному проектуванні чи неякісному будівництві тунелю.

Наразі проблемний відрізок вивчають експерти. Щоб зрозуміти причини, потрібно буде розкопати котлован та оглянути тунель зверху. Там дуже складна ділянка – дуже багато мереж, які потрібно усунути. Понад 120 кабелів Київпастрансу, Київсвіту, водоканалу, ДТЕК, Укртелекому потрібно перенести до інших місць і лише після цього працювати. Проаналізувавши весь необхідний фронт робіт, будівельники сказали, що вкладуться у шість місяців.

Він докладніше розповів, як виникла така ситуація. Потрібно розпочати з історії будівництва цієї ділянки, запущеної в експлуатацію у 2010 році.

Її будували у дуже складних гідрогеологічних умовах. Частина тунелю – від станції "Либідська" – зведена у твердих ґрунтах. А частина — немеханізованим способом, ручним проходом у заплаві річки Либідь. Тобто фактично тунель на плавуні. І ось на поєднанні цих двох тунелів пішли тріщини.

У той же час він розвіяв міф про неправильну експлуатацію тунелю. Перші тріщини саме на ділянці з'єднання тунелів з'явилися після трьох місяців роботи цієї гілки метрополітену – у березні 2011 року.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися