У Києві стрімко зростає захворюваність на грип

Стали також більше шпиталізувати з ускладненнями

У столиці за 3-й тиждень 2024 року зареєстровано 12 592 нових випадки захворювання на грип та ГРВІ, зокрема на COVID-19.

Про це повідомили в ДУ "Київський міський центр контролю та профілактики хвороб МОЗ".

Рівень захворюваності нижчий епідемічного порогу на 46,6%. Наразі цей показник становить 426,5.

У цілому в Києві спостерігається збільшення рівня захворюваності на 7,1% у порівнянні із попереднім тижнем, і це зумовлено збільшенням кількості випадків серед дітей та дорослого населення. Кількість випадків захворювання серед дітей становить 5 916, що на 7% більше, ніж попереднього тижня (5 530). У дорослих спостерігається зростання випадків із 6 230 до 6 676, що складає збільшення на 7,2%.

Діти становлять 47% від загальної кількості, як і на попередньому тижні. Захворюваність серед школярів зросла на 27,2%. Так, у дітей шкільного віку зареєстровано 3 216 випадків. Порівняно з попереднім тижнем зросла загальна кількість госпіталізованих осіб серед хворих на грип і ГРВІ серед дорослих і дітей. До столичних медзакладів за останній тиждень госпіталізовано 373 особи, зокрема 225 дітей.

Минулого тижня серед дорослих зареєстровано п'ять летальних випадків від ускладнень COVID-19 та два випадки – від грипу A. Нагадуємо, що найнадійнішим захистом від тяжкого перебігу коронавірусної хвороби є вакцинація, - йдеться в повідомленні. 

 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися