Стало відомо, чи можливий повторний наступ РФ на Київ: деталі

Стало відомо, чи можливий повторний наступ російських окупантів на українську столицю

Стало відомо, чи можливий повторний наступ російських окупантів на українську столицю, як це було на початку повномасштабної війни. Про це стало відомо із коментаря, який дав військовий аналітик Ігор Левченко у коментарі місцевому виданню Вечірній Київ.

За його словами, на сьогодні росіяни не мають ні людських, ні матеріальних ресурсів для організації широкомасштабної операції.

Він зазначив, що окупанти дуже хочуть вийти з позиційної війни і перейти хоч десь до наступальних дій. У противника не вистачає людей і техніки, щоб сконцентрувати сили, що значно перевершують, на якійсь конкретній ділянці.

"Але після проведення 17 березня 2024 року президентських виборів у Росії, вони можуть з високою ймовірністю провести велику хвилю мобілізації, яка, до речі, приховано триває весь час", - сказав аналітик.

Експерт заявив, що протягом одного-півтора місяців російська влада зможе набрати додатково 300 тисяч солдатів. Втім, знадобиться кілька місяців, щоб їх підготувати та створити додатковий фронт, можливо, на захід від Харкова.

"Тільки в процесі стане зрозуміло, чи можливий новий наступ на Київ, який сьогодні видається малоймовірним. Але нам слід готуватися до будь-яких варіантів розвитку подій", - резюмував він.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися