Левиному прайду у Київському зоопарку виповнилось 15 років (ФОТО)

Кияни можуть прийти на свято

Сьогодні, 25 січня, левиному прайду в Київському зоопарку виповнилося 15 років. Четверо левенят прибули до зоопарку в 2009 році. протягом останніх 15 років Геркулес, Христина, Вілія і Даша проживають разом, створюючи єдину родину.

Про це повідомили у соцмережах зоопарку. 

У зоопарку з'являють, що харчування левів включає яловичину, кролятину та індичатину. У середньому протягом одного дня один лев споживає до 7 кг м'яса. Щодо вітамінів, вони залюбки перекушують молодими пагонами злакових культур. Оскільки леви, як усі котики, до 20 годин на добу проводять у сні – то для відпочинку у прохолодний сезон по всій їх фазенді розкладено зручні дерев'яні. настили та сіновали. А у літню спеку леви відпочивають на  шовковистій травичці, насолоджуючись штучним водяним туманом  та журчанням питного фонтанчику 

Протягом декількох поколінь, адаптувавшись до європейських зим, леви наростили підшерсток і тепер з задоволенням бавляться у пухнастому снігу, легко витримуючи морози до -10С. Тож наші великі котики завжди охоче виходять на недовгі зимові вуличні прогулянки і почуваються при цьому цілком комфортно, - йдеться в повідомленні. 

З нагоди ювілею левам влаштували частування їхнею улюбленою їжею — м'ясом. Побачити як левам ще раз роздаватимуть подарунки можна і у вихідні: в суботу, 27 січня, та у неділю, 28 січня, о 12:00. 

"Коментарі" писали, що київські зоозахисники врятували знесиленого лиса із квартирного проживання. Бідна тварина проживала на балконі, отримуючи їжу раз на чотири дні.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися