На Київщині ведуть дуже важливе будівництво: деталі (Фото)

В Ірпені на території Київської області продовжується дуже важливе будівництво

В Ірпені на території Київської області триває дуже важливе будівництво — йдеться про капітальний ремонт багатоповерхівки на вулиці Соборній, 107, яка постраждала від російської агресії. Про це стало відомо із офіційного повідомлення прес-служби Ірпінської міської ради.

За словами чиновників, внаслідок активних бойових дій на території Ірпінської громади у лютому-березні 2022 року житлова будівля була понівечена і потребувала капітального ремонту.

До початку повномасштабного вторгнення у багатоповерхівці проживало 130 сімей. Відповідно до проекту вже завершено монтажні роботи опалювальної системи та заміну електромережі.

Відновлення багатоповерхового будинку фінансується Фондом ліквідації наслідків озброєної агресії. Завершення відновлення заплановано на IV квартал 2024 року.

Нагадаємо, що в українській столиці можуть знести стадіон "Локомотив", який був частково зруйнований під час ракетного удару російських окупантів, поки невідомо, чи кошти будуть на відновлення. Про це стало відомо із коментаря, який дав директор установи Олександр Єгоров у коментарі виданню Український футбол.

За його словами, збитки від удару по стадіону колосальні — будівля не підлягає відновленню. Є пошкодження та тріщини по фундаменту. Офісних приміщень та спортивних споруд немає. Також знищено електро- та водопровідні мережі, затоплено бомбосховища, тренажерні зали та прилеглу територію. Цілими залишилися трибуни, футбольні, волейбольні та міні-поля.

Орієнтовна сума збитків – 50 млн гривень. Експертів не допускають до робіт, поки вибухотехніки не дозволять тим, хто розбиратиме завали, і робитиме повну оцінку того, що всередині підвальних приміщень.

Джерело: https://t.me/newsimr/18986


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися