У метро Києва революційно змінять поїзди: що буде з проїздом

В українській столиці кардинально змінять проїзд у київському метрополітені — йдеться про глобальне оновлення поїздів

В українській столиці кардинально змінять проїзд у київському метрополітені – йдеться про глобальне оновлення поїздів. Про це стало відомо з офіційного коментаря, який надав заступник начальника підземки Дмитро Пінчук журналістам місцевого видання Великий Київ.

За його словами, першими в 2024 році на лінії Київського метрополітену планують вивести два п'ятивагонні сцепи, що складаються з вагонів, безоплатно отриманих Києвом у рамках гуманітарної допомоги від метрополітену міста Варшава.

З листопада 2023 року на Сирецько-Печерській лінії Київського метрополітену експлуатується один метропоїзд у складі з п'яти вагонів, отриманих від Варшавського метрополітену. Поїзд видається на лінію відповідно до щоденних графіків руху. Рухомий склад повністю відповідає вимогам перевезення пасажирів, відмов під час експлуатації не було.

Також у 2024 році Київ претендує на 3 проекти, що дозволяють залучити кредитні кошти:

Модернізація міського транспорту м. Києва II – закупівля рухомого складу (до 50 вагонів метрополітену) за кредитні кошти Європейського банку реконструкції та розвитку (рішення Київської міської ради від 11.04.2019 № 516/7172 "Про залучення кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку метрополітен").

Київський міський електротранспорт – придбання рухомого складу (орієнтовно 25 вагонів метро) за кредитні кошти Європейського інвестиційного банку (рішення Київської міської ради від 07.12.2021 №3694/3735 "Про здійснення запозичення до бюджету міста Києва шляхом залучення кредиту Європейського інвестиційного банку") 20 .

Оновлення рухомого складу Київського метрополітену – оновлення рухомого складу шляхом модернізації існуючого та придбання нового, сучасного рухомого складу (вагонів) метрополітену за рахунок залучення кредитних коштів Європейського інвестиційного банку (розпорядження Київської міської військової адміністрації від 19.10.2023 № 826 "Про схвалення рухомого метрополітену" та залучення кредитних коштів Європейського інвестиційного банку").



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Махно

1 лютого 2024, 22:23

ЖурналЫсты,лучше бы узнали СКОЛЬКО лет б/у вагонам из Варшавы,которые Кличко выклянчил?

Гоша

30 січня 2024, 11:24

А Мытищи согласны модернизировать метровагоны? А какой пробег этих вагонов в варшавском метро? Помню,их торжественно ,с транспарантами вывозили на сортировку в Мытищи," Братскому варшавскому народу"! От ...вот год забыл ...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися