У Києві змінили терміни відкриття синьої гілки метро: коли її запустять

В українській столиці змінили терміни відкриття ділянки синьої гілки київського метрополітену між станціями "Теремки" та "Либідська"

В українській столиці змінили терміни відкриття ділянки синьої гілки київського метрополітену між станціями "Теремки" та "Либідська". Про це стало відомо з офіційного коментаря, який дав власник компанії-підрядника Максим Шкіль на своїй сторінці у соціальних мережах.

За його словами, відновлення пошкодженого тунелю метро на Теремки у Києві триватиме довше, ніж говорили у мерії столиці. Орієнтуватись варто не на літо, а на осінь 2024 року.

Він нагадав, що рух поїздів на ділянці між цими станціями припинили 8 грудня 2023 року через підтоплення та виникнення тріщин на блоках оправи тунелю.

Після обстеження та аналізу аварійну ділянку довжиною 27 метрів вирішили повністю демонтувати, а замість неї збудувати нову монолітну.

У грудні підрядник стабілізував конструкцію тунелю за допомогою металевих риштувань, щоб тунель більше не просідав. Тепер потрібно дочекатися перенесення інженерних мереж, прокладених над тунелем, перш ніж копати котлован для демонтажу тунелю.

Тим часом компанія почала бурити палі, поверх яких встановлять розвантажувальну плиту для мінімізації навантаження над тунелем. На ній працюватиме важка техніка, зокрема бурова установка. Компанія працює у цілодобовому режимі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися