У центрі Києва збираються зробити найважливіше перейменування: подробиці

У центральній частині української столиці збираються зробити дуже важливе перейменування

У центральній частині української столиці мають намір зробити дуже важливе перейменування — йдеться про музичну академію Чайковського. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської міської ради на його ресурсах.

За словами чиновників, Київрада звернеться до Міністерства культури та інформаційної політики щодо перейменування Національної музичної академії України імені П. І. Чайковського. Таку ініціативу підтримала постійна комісія Київради з культури, туризму та громадських комунікацій.

Петро Чайковський є російським композитором, більшу частину життя прожив у Російській імперії. Усі його опери, кантати, основна частина камерно-вокальної музики складені саме на російські тексти. Насправді композитор не звертався до оригінальних текстів українського поета, а використовував російські переклади, за життя він стверджував, що неймовірно любить російський елемент у всіх його проявах, що він росіянин у повному розумінні цього слова. Київська консерваторія, як вищий навчальний заклад, з'явилася лише у 1913 році, тобто через 20 років після смерті композитора. громадських комунікацій Вікторія Муха.

Експертна комісія Українського інституту національної пам'яті вже надала професійний висновок та підтвердила належність назви Національної музичної академії України імені П. І. Чайковського до символіки російської імперської політики. З проханням змінити назву закладу до міської ради також зверталися студенти та викладачі.

Читайте также