Синоптики повідомили прогноз погоди на 3 січня у Києві

Температура повітря в столиці вночі сягне -2…-5 градусів

Погода в Україні у п'ятницю, 3 січня, буде геть не січневою. Подекуди стовпчики термометрів піднімуться до позначок у +5...+7 градусів. Щоправда, вночі все ж буде морозяно – до -3...-5 градусів. Таку теплу і сприятливу для прогулянок погоду зумовить антициклон Хіа, що перебуватиме в Україні. Про це  на своїй  сторінці Facebook повідомила Наталка Діденко.

Вітер в Україні обіцяє бути південно-західним або західним, від невеликого до максимум помірного. Температура повітря найближчої ночі очікується -1…-6 градусів морозу, вдень +1…+5 градусів.

У Києві в п’ятницю, 3 січня, буде сухо та сонячно. Температура повітря в столиці вночі сягне -2…-5 градусів, вдень +2…+4 градусів.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", зима в Україні зменшиться на цілий місяць і стане теплішою. Завідувачка відділом прикладної метеорології та кліматології Українського науково-дослідного гідрометеоінституту Віра Балабух розповіла, що підвищення середньої температури за рік на 0,1 градуса подовжує тривалість теплого періоду на один день. Тобто, середня температура в Україні до кінця століття зросте на 3,2 градуси за рік, тривалість теплого періоду порівняно з сьогоднішнім може вирости на цілий місяць. Це означає, що за сто років зима в Україні скоротиться на 32 дні. До того ж вона буде менш суворою.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися