У Києві перейменували Повітрофлотський проспект: суперечки навколо нової назви

Рішення ухвалили на пленарному засіданні

8 лютого 2024 року в рамках процесу дерусифікації депутати Київради змінили назву Повітрофлотського проспекту на проспект Повітряних сил України. За це рішення проголосували 88 з 120 депутатів столичної ради.

Таке рішення ухвалили на пленарному засіданні II сесії Київської міської ради IX скликання.

Відсьогодні в Києві є проспект Повітряних сил України! Слава нашим захисникам! Слава Україні, — повідомив Кличко.

Суперечки навколо перейменування Повітрофлотського проспекту

У лютому 2023 року з ініціативою до Київради перейменувати Повітрофлотський проспект на Проспект Євросоюзу виступив ексміністр закордонних справ України Олександр Огризко. Кияни виступали проти перейменування — відповідна петиція з'явилась на сайті Київської міської ради.

Ще у травні жителі Києва висловили підтримку ініціативі "Київ Цифровий" щодо перейменування проспекту на Повітрянофлотський. Експертна комісія прийшла до висновку, що існуюча назва не вимагає декомунізації чи дерусифікації, і, навпаки, має асоціації з історією розвитку повітроплавання. Проте відповідне голосування в Київраді не отримало підтримки для проведення зазначеного перейменування.

Нагадаємо, київський міський голова Віталій Кличко під час повномасштабної війни в Україні показав у декларації за 2022 рік, як можна зекономити під час дії воєнного стану в Україні.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися