У Києві віддали під забудову історичну будівлю: буде висотка (Фото)

У центральній частині української столиці віддали під забудову історичну будівлю

У центральній частині українській столиці віддали під забудову історичну будівлю — йдеться про будинок Осипа Батьківщина на вулиці Олеся Гончара, 71. Про це стало відомо з повідомлення, опублікованого відомим активістом Дмитром Перовим на його сторінці в соціальних мережах.

За його словами, Київська міська рада передала під забудову будинок Осипа Батьківщина, 1882 року побудови. Відповідне рішення було ухвалено з третьої спроби, воно набрало підтримку лише 63 зі 120 депутатів міськради.

Будинок Батьківщина – пам'ятка архітектури. Забудовник неодноразово з 2021 року намагався позбавити будинок статусу. Проте, програвши черговий суд, забрав позов.

Проект рішення, який ухвалила міська рада, передбачає передачу ділянки під обслуговування багатофункціонального комплексу "Franklin", яка має з'явитися на місці пам'ятника архітектури.

Проект реалізує компанія SAGA Development, столичного забудовника Андрія Вавриша.

efOjFZh2RRYw5XieCIfBhAwig.jpg

2020 року будинок було занесено до списку об'єктів культурної спадщини. Ініціатором цього виступила громадська організація Карта реновації у співпраці з Департаментом охорони культурної спадщини. Будівля 1882 р. зберегла свою справжність, є твором видатного київського зодчого Володимира Ніколаєва та цінним невіддільним елементом забудови кварталу.

Постановою Верховного суду від восьмого травня 2023 року було підтверджено законність внесення будинку Осипа Батьківщина до списку об'єктів культурної спадщини міста Києва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися