Погода у Києві та Київській області різко зміниться

Який прогноз дали синоптики на найближчі дні

У Києві та Київській області найближчими днями кардинально зміниться погода. Про це інформують "Коментарі" з посиланням на інформацію Українського гідрометеорологічного центру.

У Києві та Київській області у неділю, 11 лютого, синоптики прогнозують сильний вітер, хмарну погоду, невеликий дощ та мокрий сніг. Пориви вітру будуть зі швидкістю 7-12 метрів на секунду. У Києві температура повітря вдень коливатиметься від чотирьох до шести градусів тепла. На початку тижня значно потеплішає.

За прогнозом синоптика Наталки Діденко, найближчі теплі дні у Києві це також понеділок та вівторок, 12 та 13 лютого. Температура повітря прогріється до 8-14 градусів тепла. Найближче відчутне похолодання — з 15 лютого, вночі до п’яти градусів, вдень близько нуля.

"Холодної погодою нас уже не залякати, бо що таке навіть мінус десять градусів у порівнянні із прийдешнім теплом та сонцем. Коти також вже поступово освоюють весняні балконні звички і спостерігають за синоптичною ситуацією безпосередньо з робочого балконного місця", — зазначила Діденко.

У Київській області до 12 лютого триватимуть паводки. Внаслідок нестійкого температурного режиму триватиме підвищення рівнів води та при руйнуванні льоду можливі різкі коливання рівнів на ділянці Верхнього Дніпра Неданчичі-Дніпровське, пригирловій ділянці Прип'яті в зоні Чорнобильської атомної електростанції та річках суббасейну річки Десна у Київській, Чернігівській та Сумської областях. Через це можливе подальше затоплення заплавних територій Десни.

Паводки можуть порушити транспортне сполучення сіл у Новгород-Сіверському, Корюківському, Ніжинському районах Чернігівської області та Шосткинському районі Сумської області та затопити автодороги місцевого значення на притоці Десни річці Снов у Чернігівському районі Чернігівської області.

Джерело: https://www.meteo.gov.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися