У метро Києва можуть закрити ще одну станцію: що потрібно знати мешканцям

В українській столиці можуть закрити ще одну станцію на синій гілці київського метрополітену

В українській столиці можуть закрити ще одну станцію на синій гілці київського метрополітену – йдеться про "Героїв Дніпра". Про це стало відомо їхнє коментарі, який дав голова спільноти комунальних споживачів Олег Попенко в інтерв'ю журналістам порталу Каштан.News.

За його словами, проблема в тому, що на місці станції "Героїв Дніпра" збудовано торговий центр, що в принципі заборонено.

Але його збудували, і хтось дав дозвіл на будівництво. Усього відомо про сім ділянок метро Києва, де є певні проблеми. Зокрема, це перегон між ст. "Героїв Дніпра" та "Мінської", де просідають тунелі. За словами відомого київського активіста, ветерана війни Олега Симороза, це відбувається через будівництво ТРЦ.

"Героїв Дніпра - тріщини на станції внаслідок незаконного будівництва ТРЦ Оазис над станцією; Мінська - будівництво ЖК прямо впритул до станції метро з порушенням ДБН.

Друга проблемна ділянка – між ст.м. "Почайна" та "Контрактова площа". Там також просідають тунелі, порушено габарит через неякісну конструкцію тунелів. Закриття загрожує трьом станціям - між "Почайною" та "Контрактовою площею" ще є "Тараса Шевченко".

"Нам про це не говорять – скажуть за півроку, коли закриють наступну станцію", – сказав Попенко.

Читайте также