У Київській області обстежили пойму річки Десна (ВІДЕО)

Де можливі підтоплення територій

На Київщині обстежили пойму річки Десна, щоб своєчасно запобігти затопленню територій. Про це розповіли у Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій України в регіоні, передають "Коментарі".

За даними відомства, під час потепління прогнозується підтоплення річковими водами прирічкових населених пунктів, господарських об`єктів та споруд. У Державній службі з надзвичайних ситуацій вважають, що можливий негативний вплив високих рівнів води не важко передбачити.

В окремих населених пунктах Київщини рятувальники пильно стежать за обстановкою на місцевих водоймах за допомогою сучасних технологій. У Броварському районі за допомогою дрону дослідили пойму річки Десна, щоб дізнатись чи не утворились крижані затори.

"В готовності ліквідувати будь-які негативні наслідки можливої повені та льодоходу рятувальні підрозділи Київської області перебуватимуть допоки вода річок не зійде у свої русла", — зазначили в ДСНС регіону.

Вже є розрахунки сил та засобів, які планується залучити для виконання робіт з попередження та ліквідації наслідків, пов’язаних із шкідливою дією вод, а також плани та розрахунки для підриву можливих льодових заторів. Поки що, за результатами проведення моніторингу, ситуація повністю стабільна і безпечна. В ДСНС Київської області оприлюднили відео проведених досліджень.

У Київській області до 15 лютого триватимуть паводки. Внаслідок нестійкого температурного режиму триватиме підвищення рівнів води та при руйнуванні льоду можливі різкі коливання рівнів на ділянці Верхнього Дніпра Неданчичі-Дніпровське, пригирловій ділянці Прип'яті в зоні Чорнобильської АЕС та річках суббасейну річки Десна у Київській, Чернігівській та Сумської областях. Через це можливе затоплення заплавних територій Десни.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися