У київських лісах починаються масштабні рейди

Порушників чекає штрафи

У Києві та Київській області розпочинається операція "Первоцвіт". Екоінспектори вийдуть на рейди разом з Національною поліцією проти збирачів первоцвітів.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Столичного округу.

Торгівля первоцвітами є порушеннями законів України "Про Червону книгу України", "Про рослинний світ", "Про охорону навколишнього середовища України" та інших. За незаконне придбання та збут квітів з Червоної книги України передбачено штраф від 1 700 до 3 655 грн з конфіскацією рослин. Екоінспектори будуть здійснювати рейди по місцям продажу первоцвітів разом з органами Національної поліції України.

Якщо Ви виявили порушення закону – нищення природної популяції первоцвітів, зривання їх на букети або продаж – негайно повідомте правоохоронців, зателефонувавши 102. Байдужість у разі виявлення беззаконня може призвести до непоправних наслідків для рідкісних видів, - йдеться в повідомленні. 

Екоінспектори зазначають, що одна вирвана квітка виду "підсніжник" – це вкрадене життя у 45 паростків.

Раніше портал "Коментарі" писав, що у Київському ботанічному саду імені Гришка в оранжереях почався масовий розцвіт азалій.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Олена

21 лютого 2024, 10:10

Придурки путин четверть України оттяпал,вони бабушек собрались штрафовать которие итак еле виживають на 2тисячи,ну так после всего єтого,сказать я люблю Україну,?лучше пусть раскажуть как прожиття.на 70гр в день заплатить комуналку?одетса обутса и пропитатса?на пленних и зеков 12000 есть пенсионерам нет

Саша

20 лютого 2024, 18:33

123456, это правда. Ну так подумай, они в Киеве продают, а их в лесу ищут... Проблема!

Светослав Игоревич

20 лютого 2024, 14:15

У идиотов уже война закончилась, осталось заняться самым важным и актуальным вопросом в этом закрытом геноцидном концлагере!!!

123456

20 лютого 2024, 09:05

Ну и придурки. Да позадерживайте всех кто ими торгует и на месяц на мусороперерабатывающий завод или стихийные мусорки разчищать. В Киеве их на каждом шагу всегда продают и никому нет никакого дела до них.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися