Київ поборов черги в дитячі садки. 9 тисяч місць вільні, - Кличко

Київ практично впорався з чергою в дитячі садки завдяки тому, що за останні роки побудували або реконструювали 33 садки. Про це лідер "УДАРу", мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн-брифінгу.


"Ми можемо сказати, що Київ практично поборов черзі в дитячі сади. І столиця продовжує розширювати мережу дошкільної освіти. Щорічно ми будуємо нові й оновлюємо існуючі садки, збільшуємо кількість місць в них. Тільки минулого року в столиці побудували або повністю реконструювали чотири дитсадки. А за останні кілька років - 33", - повідомив Кличко.


Він зазначив, що запроваджена у 2017 році електронна система запису дітей в дитячі садки ефективно працює.


"Ми повністю автоматизували процес отримання запрошення в вибране батьками заклад. У цьому році 19 тисяч дітей за такими запрошеннями вже зараховані в дитячі садки Києва. Ще 9 тисяч місць - вільні. На них розіслали запрошення і чекають на відповідь від батьків. Міська влада також ввели проект "Гроші ходять за дитиною", який дає батькам можливість отримати компенсацію з міського бюджету за навчання дітей в приватних дитсадках. Того року таким правом скористалися понад 1,5 тисячі київських родин ", - резюмував Кличко.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися