Росія вдарила по Києву новітніми ракетами: що відомо про озброєння

Київський інститут судових експертиз проаналізував ракету "Циркон", яку росіяни називають однією з найсучасніших

Київський інститут судових експертиз проаналізував ракету "Циркон", яку росіяни називають однією з найсучасніших. Таким озброєнням окупанти нещодавно вдарили українською столицею. Про це стало відомо із інтерв'ю, яке дав директор інституту Олександр Рувін виданню Вечірній Київ.

За його словами, "Циркон" був застосований під час атаки по Києву 7 лютого. Протикорабельна ракета 3М22 "Циркон" не летить зі швидкістю 8-9 Махов (близько 10 тисяч кілометрів на годину), як заявляють росіяни.

За даними відповідних служб, на заключній ділянці польоту ракета всього-на-всього долає 2500 кілометрів на годину.

Він зазначив, що виникають великі сумніви щодо її точності. Ракети були вражені ППО і не досягли своєї мети. Одна впала у Дніпровському районі, утворивши велику вирву. Друга — у полі у місті Вишневе під Києвом. Постраждали громадянська інфраструктура та мирні люди.

Рувін заявив, що інститут не побачив руйнівної сили, яка має бути біля протикорабельної ракети з майже 400 кілограмами вибухової речовини. "Циркон" розроблявся передусім як зброя проти авіаносців, потопити яку дуже складно. Але навряд чи ця ракета впорається зі своїм прямим призначенням.

Судячи з маркування на уламках ракет, вони зібрані нещодавно – наприкінці 2023 року – на початку 2024 року. У ході подальшого експертного дослідження вся можлива інформація буде деталізована.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися