У Києві перейменували важливу магістраль: що потрібно знати мешканцям

В українській столиці зробили дуже важливе перейменування у Святошинському районі

В українській столиці зробили дуже важливе перейменування у Святошинському районі на житловому масиві Микільська Борщагівка — йдеться про бульвар Ромена Роллана, який тепер носитиме ім'я відомого французького письменника Жюля Верна. Про це повідомило видання "Вечірній Київ".

Відомо, що 1967 року бульвар отримав назву на честь французького письменника Ромена Роллана. А 1981 року з його складу було відокремлено бульвар Кольцова (нині бульвар Миколи Руденка).

Він був запроектований у 1960-х роках як ланцюг та 1-й, 2-й, 3-й та 4-й Нових вулиць, під час забудови масиву Микільська Борщагівка.

На думку фахівців, Ромен Роллан активно підтримував комуністичну ідеологію та сталінський режим, замовчуючи злочинну політику Голодомору-геноциду українців у СРСР.

Отже, шляхом рейтингового електронного голосування у додатку "Київ Цифрової" мешканці столиці обрали нову назву для столичного бульвару.

Серед варіантів перейменування найбільша кількість, а саме 8597 голосів, набрала пропозиція на честь Жюль Верна — видатного французького письменника, автора пригодницьких романів, який вважається одним із засновників жанру наукової фантастики.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ufo

23 лютого 2024, 19:19

До какого же идиотизма скатилось это государство. Просто нет слов. И, да, еще и наши деньги под это списываются.

ККК

23 лютого 2024, 11:12

Ну как что нужно знать?! Что вас лохов разводят на деньги котоые жидовский выродок кладет себе в карман. Вы узайте сколько каждое переименование стоит, будете удивлены дебилы!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися