У Київській області хочуть перейменувати одне з найбільших міст: деталі

На території Київської області хочуть змінити назву міста Бровари

На території Київської області хочуть змінити назву міста Бровари – місцеві жителі виступали на мітингу за повернення історичної назви. Про це стало відомо з повідомлення, опублікованого виданням Трибуна-Бровари.

У матеріалі сказано, що у центрі Броварів місцеві активісти провели акцію "Повернення місту історичної назви Броварi".

Місцеві активісти озвучують історичні та лінгвістичні приводи для перейменування. Адже саме Броварi писав у своїх творах Тарас Шевченко. Таку назву використовували й самі мешканці.

Активісти за допомогою болгарки вже змінили назву міста на інсталяції "Я люблю Бровари", розташовану навпроти міськради. Тепер напис можна прочитати як "Я люблю Броварi".

Нагадаємо, що в українській столиці до невпізнання змінили станцію київського метрополітену "Площа Українських Героїв" - на ній демонтували стару назву "Площа Льва Толстого". Про це стало відомо із офіційного повідомлення прес-служби комунального підприємства "Київський метрополітен".

За словами комунальників, роботи щодо демонтажу провели вночі. Старі літери зняли, але нових поки що немає. Вони з'являться незабаром. У КП повідомили, що вже йде робота щодо їх виготовлення.

Створення нових букв - копітка робота через особливості історичного стилю шрифтів. Кожна буква виробляється поштучно з дотриманням усіх пропорцій, радіусів, розмірів тощо.

Читайте также