У Києві зробили дуже важливе перейменування: що потрібно знати мешканцям

У Солом'янському районі української столиці зробили дуже важливе перейменування — йдеться про вулицю Білгородську, яка тепер матиме ім'я Василя Овсієнка.

У Солом'янському районі української столиці зробили дуже важливе перейменування — йдеться про вулицю Білгородську, яка тепер носитиме ім'я Василя Овсієнка. Про це стало відомо з матеріалу, опублікованого місцевим комунальним виданням Вечірній Київ.

Повідомляється, що топонім, нині ім'я українського журналіста, правозахисника та дисидента Василя Овсієнка, досі тричі перейменовувався.

На початку 20 століття, у 1912 році, коли вона тільки виникла на карті, її називали Суворовською, у 1944 – сталося перейменування – вулиці дали назву українській письменниці та літературній критиці 19 століття Марку Вовчку, а через 11 років чомусь стали називати Білгородською. Так вшанували російське місто Білгород, яке знаходиться на історичній території Слобідської України.

Нагадаємо, що в українській столиці до невпізнання змінили станцію київського метрополітену "Площа Українських Героїв" - на ній демонтували стару назву "Площа Льва Толстого". Про це стало відомо із офіційного повідомлення прес-служби комунального підприємства "Київський метрополітен".

За словами комунальників, роботи щодо демонтажу провели вночі. Старі літери зняли, але нових поки що немає. Вони з'являться незабаром. У КП повідомили, що вже йде робота щодо їх виготовлення.

Створення нових букв - копітка робота через особливості історичного стилю шрифтів. Кожна буква виробляється поштучно з дотриманням усіх пропорцій, радіусів, розмірів тощо.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися