У Київській області з'являться неймовірні природні місця: де їх знайти

На території Київської області з'являться неймовірні природні місця — обласна рада створила сім нових ботанічних пам'яток

На території Київської області з'являться неймовірні природні місця — обласна рада створила сім нових ботанічних пам'яток. Відповідне рішення було ухвалено депутатами на черговому пленарному засіданні органу 29 лютого.

Відомо, що нові об'єкти природно-заповідного фонду розміщуються в Обухівському та Бучанському районах. У пристоличному регіоні створили два ландшафтні заказники місцевого призначення – "Змієві вали біля села Пашківка" та "Змієві вали біля села Завалівка".

Ще п'ять об'єктів вважаються ботанічними пам'ятками. Йдеться про такі об'єкти: пам'ятка природи місцевого значення "Макарівський курган"; ботанічна пам'ятка природи місцевого значення "Різнокольорова" біля села Шандра; ботанічна пам'ятка природи місцевого значення "Група вікових дерев садиби графа Ксаверія Браницького"; пам'ятник природи місцевого значення "Черешня лісова "Цариця" у місті Богуслав; ботанічна пам'ятка природи місцевого значення Білогородський вал у селі Білогородка.

Нагадаємо, що у Чорнобильській зоні відчуження на території Київської області показали неймовірне природне явище — йдеться про замерзлі тумани. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, яке було опубліковано прес-службою Чорнобильського заповідника на його ресурсах.

За словами екологів, ці красиві дрібнозернисті кристали - це замерзлі тумани, які замість звичних росяних крапель накривають крижаним блиском все навколо - гілки, траву, старе листя, ще не зірвані вітром павутиння.

І відразу пейзаж - зі звичного сумного пізньоосіннього - перетворюється на казковий і нереальний. Але навряд чи надовго. Навіть листопадне сонце може легко розтопити паморозову красу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися