У Києві можна реструктурувати борги за комуналку: як це зробити

Жителям української столиці розповіли про те, як можна реструктурувати борги за комунальні послуги

Мешканцям української столиці розповіли про те, як можна реструктурувати борги за комунальні послуги — для цього потрібно укласти відповідний договір. Про це стало відомо із офіційного коментаря представника Центру комунального сервісу Юлії Романченко.

За її словами, протягом двох років, в умовах дії військового стану, більшість киян своєчасно оплачують рахунки за житлово-комунальні послуги. Ті, хто накопичив заборгованість, слід укласти договір реструктуризації, щоб уникнути примусового стягнення боргів через суди та відключення від надання послуг.

Для тих споживачів, які з різних причин мають заборгованість і не можуть сплатити всю суму одночасно, щоб убезпечити себе від подальшого накопичення боргів, слід скористатися правом на укладення договору реструктуризації заборгованості. Такий договір має сприятливі умови, враховує індивідуальні аспекти споживачів, а головне – оберігає споживачів від примусових заходів для стягнення заборгованості.

Протягом 2023 року ЦКС уклав із споживачами близько 800 договорів реструктуризації. Це свідчить, що більшість боржників не скористалися реструктуризацією заборгованості за спожиті житлово-комунальні послуги. Також Юлія Романченко зазначила, що умови договорів реструктуризації заборгованості за спожиті послуги визначаються виключно між виконавцем послуги/управителем багатоквартирного будинку та споживачем.

Директор СВП зазначила, що порядок та формат оформлення договорів реструктуризації незмінний протягом кількох років. Його можна укласти безпосередньо під час прийому до сервісного центру ЦКС незалежно від місця проживання. Список документів, необхідний укладання договору реструктуризації, на сайті ЦКС.

Читайте также