У Києві вивели нові та неймовірні сорти квітів: подробиці (Фото)

В українській столиці селекціонери вивели нові сорти квітів — йдеться про хризантеми, лілії та маки.

В українській столиці селекціонери вивели нові сорти квітів — йдеться про хризантеми, лілії та маки. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Національного ботанічного саду імені Гришка НАН України на його ресурсах.

За словами екологів, селекціонери Людмила Завидова, Василь Воробей, Ганна Горай, Лариса Кікоть уже отримали авторські свідоцтва про реєстрацію на нові шедеври своєї інтелектуальної творчості.

Зокрема, йдеться про нові сорти хризантеми "Сенсація", маку східного: "Чаклунка", "Кабаре", "Лялечка-2", "Тореадор", лілії "Ріжок морозива".

Мешканці та гості столиці можуть помилуватися ними на весняних екскурсіях.

Нагадаємо, що на території Київської області є унікальна сторічна черешня, яка набула заповідного статусу — ймовірно, це найстаріша черешня в регіоні. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, яке було опубліковано Київським еколого-культурним центром на його ресурсах.

За словами екологів, дерев має обхват стовбура в 3,20 метра. Зростає диво-дерево у Богуславі на вулиці Миколаївській, біля будинку 75. Тепер воно є пам'яткою природи "Черешня лісова "Цариця".

Отже, за пошкодження чи знищення дерева передбачено кримінальну відповідальність.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися