Мобілізація у Києві: стало відомо, скільки людей ухиляються від заклику

У Головному управлінні Національної поліції Києва розповіли, скільки мешканців української столиці отримали судові вироки за ухилення від призову до армії

У Головному управлінні Національної поліції Києва розповіли, скільки мешканців української столиці отримали судові вироки за ухилення від призову до армії. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою ГУНП на її ресурсах.

За словами правоохоронців, за ухилення від призову мешканців Дарницького та Солом'янського районів столиці засуджено до 3 та 4 років позбавлення волі.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення вони порушили 48 кримінальних проваджень за фактом ухилення від призову на військову службу під час мобілізації та постановки на військовий облік.

За цей час повідомлено про підозру 22 особам, з яких 19 за статтею 336 Кримінального кодексу України – ухилення від призову на військову службу під час мобілізації та ще трьом за ст. 337 Кримінального кодексу України – ухилення від ухвалення на військовий облік.

Наразі завершено розслідування у 17 кримінальних провадженнях та обвинувальні акти направлені на розгляд до суду.

Як підкреслили в поліції, згідно із Законом України "Про військовий обов'язок та військову службу", особи, засуджені за скоєння зазначених злочинів однаково підлягають призову на військову службу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися