У метро Києва можуть кардинально змінити умови проїзду: подробиці

В українській столиці можуть кардинально змінити умови проїзду у київському метрополітені

В українській столиці можуть кардинально змінити умови проїзду у київському метрополітені — йдеться про перевірку застарілих вагонів, які й досі курсують у підземці. Про це стало відомо з відповідного тендеру, зареєстрованого в системі державних закупівель Prozorro.

Згідно з документацією, КП "Київський метрополітен" проведе перевірку найстаріших вагонів, які досі їздять шляхами київської підземки. Йдеться про більш ніж 50 кузовів модифікацій, що випускалися в СРСР у 1960-1970-х роках. А за процедуру підприємство заплатить трохи менше ніж 1 млн грн.

Тендер на проведення перевірки було завершено 13 березня із розкриттям переможця. Ним стало держпідприємство "Український науково-дослідний інститут вагонобудування", розташоване у Кременчуці Полтавської області. За свої послуги він отримає 976,2 тис. грн., причому половину суми – авансом, а решта 50% – післяоплатою.

Перевірять 38 вагонів моделі "81-717/714" (також відомі як "номерні" вагони) – розроблені російським Мітіщинським заводом у другій половині 1970-х. Також пройдуть експертизу 15 вагонів моделі "Е" (серійно випускалися у 1963-1969 роках там же). Саме ці, найстаріші вагони, що експлуатуються, виявилися і найменш надійними - ще в 1960-х їх знімали з експлуатації на лініях метро, куди "Е" встигли поставити, і відправляли на доопрацювання через численні дефекти, зокрема, в конструкції вагонних. візків.

У додатках до тендеру зазначено, що послуга здійснюється з метою продовження терміну служби вагонів, які вислужили призначений термін (відповідну методику діагностування використовуватимуть фахівці). У самих документах термін виконання робіт не конкретизується, а у шапці тендеру зазначено, що дослідницькі послуги мають бути поставлені до 31 грудня 2024 року.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися