У центрі Києва змінять до невпізнання унікальну будівлю: деталі (Фото)

У центральній частині української столиці змінять до невпізнання відомий історичний будинок

У центральній частині української столиці змінять до невпізнання відомий історичний будинок — йдеться про відновлення модерністської поліклініки на вулиці Рейтарській, 15. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого архітектором Славою Балбеком.

За його словами, після завершення робіт там відкриють комплекс сфери гостинності. Він об'єднає пекарню, галерею, лекторій, апарт-готель та бістро.

Бюро працюватиме над ревіталізацією будівлі з його співавтором, архітектором Володимиром Шевченком. Він виступить як консультант.

Місія відновлення — зупинити руйнацію будівлі та вдихнути в неї нове життя.

"Наше бачення - пройти шлях відновлення видатного архітектурного об'єкту прозорим та послідовним шляхом. А також виробити методологію для роботи з такими кейсами", - сказав Балбек.

Шестиповерхову неомодерну будівлю на Рейтарській, 15 відкрили в 1986 році. Це споруда українських архітекторів Авраама Мілецького, автора комплексу споруд Київського крематорію, готелів "Салют" та "Україна", Парку Вічної Слави та багатьох інших проектів, та Володимира Шевченка, відомого участю у проектуванні готелю "Салют", автор модерністського житлового будинку на Верхній вулиці у Києві та перших житлових "свічок" на бульварі Лесі Українки.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися