У Києві зробили заяву про подання документів до шкіл: що потрібно знати

В українській столиці зробили важливу заяву про прийом документів у перші класи

В українській столиці зробили важливу заяву про прийом документів у перші класи — вона триватиме з 25 березня до 31 травня 2024 року. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської міської державної адміністрації.

За словами чиновників, для зарахування дитини достатньо заяви батька, надіслане поштовим листом або електронною поштою на адресу школи. Оригінали документів разом із медичними довідками можна подавати пізніше.

Головним критерієм віднесення до перших класів є територіальна доступність – закріплення адрес проживання дітей за певними школами.

Нагадаємо, що на території Київської області є унікальна сторічна черешня, яка набула заповідного статусу — ймовірно, це найстаріша черешня в регіоні. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, яке було опубліковано Київським еколого-культурним центром на його ресурсах.

За словами екологів, дерев має обхват стовбура в 3,20 метра. Зростає диво-дерево у Богуславі на вулиці Миколаївській, біля будинку 75. Тепер воно є пам'яткою природи "Черешня лісова "Цариця".

Отже, за пошкодження чи знищення дерева передбачено кримінальну відповідальність.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися