У Києві залишились без світла величезні будинки: що в них відбувається

В українській столиці на проспекті Валерія Лобановського можуть повністю знеструмити два 25-поверхові житлові будинки через недобросовісного забудовника

В українській столиці на проспекті Валерія Лобановського можуть повністю знеструмити два 25-поверхові житлові будинки через недобросовісного забудовника. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого прес-службою Київської міської державної адміністрації.

За словами чиновників, енергетики будуть змушені відключити два житлові будинки від електропостачання через борги за світло.

Місто вже направило звернення до правоохоронних органів. Адже спроби мешканців, як ОСББ, врегулювати питання належним чином, саботують власники технічних приміщень, які пов'язують із забудовником. Обидва будинки – 25-поверхівки, що мають сертифікати на введення в експлуатацію. Тому мешканці отримують електроенергію за ціною, встановленою для населення.

Водночас, забудовник досі не виконав технічних умов для належного функціонування системи електропостачання – трансформаторну підстанцію та розподільчу підстанцію, пояснюють у КМДА. Тому прямих договорів з електропостачальною компанією мешканці будинків не мають, оплата здійснюється через забудовника – ЗАТ "Українська будівельна компанія", головою правління якого є Олег Мороз.

Заборгованість будинків за спожиту електроенергію становить понад 3 млн. грн. Сума боргу лише зростає. Відповідно до вимог чинного законодавства щодо заборгованості та відсутності дій щодо врегулювання питання, енергетики повинні відключати об'єкти від електропостачання.

У будинку на проспекті Валерія Лобановського, 4-В створено ОСББ. Однак на сьогодні через неправомірні дії забудовника виникла конфліктна ситуація: право власності на невеликі частини підвального приміщення забудовник в особі Олега Мороза передав 183 особам — працівникам будівельної компанії та своїм родичам. Це фактично заблокувало роботу ОСББ та будь-які рішення на користь мешканців.

Другий будинок — ідентичний за технічними характеристиками, у ньому також створено ОСББ. Проте внаслідок конфронтації з власником технічних приміщень правління ОСББ не може нормально функціонувати через скасований статут 2019 року (діє статут ОСББ, ухвалений ще у 2013 році), адже заблоковано право підпису голови ОСББ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися