У Києві радикально змінять правила розміщення МАФів: подробиці

В українській столиці кардинально змінять правила розміщення малих архітектурних форм

В українській столиці кардинально змінять правила розміщення малих архітектурних форм – департамент територіального контролю Київської міської державної адміністрації оновив концепцію розміщення кіосків у місті.

За словами комунальників, торгові кіоски та пересувні кафе будуть заборонено встановлювати у зонах інженерних мереж, біля фасадів адміністративних та культових будівель, біля пам'ятників, фонтанів, клумб, оглядових та панорамних майданчиків, на пішохідних доріжках та алеях, біля наземних.

Проект рішення стосується розміщення тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення, засобів пересувної торгівлі, станцій заряджання електромобілів, поштоматів та автоматів із продажу товарів.

Що планують змінити: оновити роботу суб'єктів господарювання, які використовують у своїй діяльності тимчасові споруди; затвердити методику розрахунку оплати оренди елементів благоустрою для розміщення МАФів; забезпечити мешканців новими робочими місцями; збільшити додаткові надходження від МАФів до міського бюджету до 1 мільярда гривень у 2026 році; забезпечити довгострокові договори підприємців із містом терміном 5-10 років; забезпечити законне підключення до електромережі; встановити 3000 терміналів, поштоматів та ведингових систем.

Планується, що діяльність МАФів регулюватиме КП Київ. Прозоро”, яке утворюють на базі нинішнього КП “ЛЕК”, 80% від розміру орендної плати від розміщення МАФів піде до бюджету Києва. 20% отримуватиме КП.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися